10 راهکار ویژه برای درمان اختلال یادگیری در دانش آموزان
انتخاب یک فضای آموزشی مناسب، انجام بازی های گروهی، استفاده از موسیقی و ... می تواند به بهبود و درمان اختلال یادگیری در دانش آموزان کمک کند.
اختلال یادگیری میتواند خواندن، نوشتن یا حل کردن مسایل ساده ریاضی را برای کودک دشوار کند. به سختی میتوان فهمید که کودکی دارای اختلال یادگیری است. این کودکان میتوانند در مدرسه آنقدر دوران سختی داشته باشند که عزت نفس و انگیزه آنها برای موفقیت پایین بیاید. برای درمان اختلال یادگیری در این دانش آموزان بهتر است والدین، علائم این اختلال را در فرزندشان جستجو کنند؛ زیرا هر چه زودتر علائم را تشخیص دهید، سریعتر میتوانید به موفقیت فرزندتان کمک کنید.
10 راهکار ویژه برای درمان اختلال یادگیری در دانش آموزان
اگر فرزند شما به اختلال یادگیری مبتلاست، لازم است به نیازهای ویژه او توجه کنید و محیطی مناسب را برایش فراهم کنید تا با محرکهای دیداری، شنیداری و ... ارتباط بگیرد و بدرستی آنها را پردازش کند. لازم است پس از اجرای این 10 راهکار، حتما مداخلات کاردرمانی را نیز دنبال کنید؛ زیرا کاردرمانی به یکپارچگی حسی ورشد مهارتهای حسی و حرکتی در کنار مهارتهای شناختی کمک میکند. متاسفانه در مدارس چنین فرصتی مهیا نیست اما در کلینیکهای کاردرمانی چنین فضایی، دقیقا با همین هدف طراحی شده است که در نهایت مهارتهای ارتباطی و اجتماعی کودک شما را رشد دهد.
انتخاب یک فضای آموزشی مناسب
فرقی نمیکند مدرسه باشد یا خانه، شما باید محیطی با کمترین محرک دیداری و شنیداری برای فرزندتان فراهم کنید. استفاده از یک کلاس خلوت تر یا یک اتاق ساکت، حواسپرتی را در کودک شما بسیار کم میکند. از معلم بخواهید فرزندتان را در ردیفهای جلو و نزدیک به تخته کلاسی بنشاند. حتما در مدارسی ثبت نام کنید که تعداد دانش آموزان در هر کلاسِ آن، زیاد نباشد.
مشاوره رایگان خدمات هوم ویزیت
کاردرمانی بهترین شیوه برای درمان دردهای فیزیکی و جسمانی است. کاردرمانگران در کاردرمانی دات اینفو مطابق با نیاز هر بیمار، بهترین برنامه درمانی را ارائه میکنند. چنانچه خود و یا نزدیکانتان به خدمات هوم ویزیت نیاز دارید، برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر تماس بگیرید.
یک معلم خصوصی بگیرید
از آنجا که بدلیل اختلال در پردازش محرکها، کودکان اختلال یادگیری به تکرار بیشتر نیاز دارند و در کلاس درس با سایر دانش آموزان چنین فرصتی فراهم نیست، لازم است شما یک علم خصوصی داشته باشید تا در فرصت مناسب و با تکرار و تمرین بیشتر سطح فرزند شما را ارتقا دهد و بتواند با هم کلاسیهای خود پیش برود. اگر شرایط گرفتن یک معلم خصوصی را ندارید باید خودتان این مسئولیت را در قبال فرزندتان بپذیرید و پیگیر او باشید.
حل مسئله کنید
استفاده از بازیهای فکری، چیستان، پازل و... قدرت حل مسئله و استدلال را در فرزندتان تقویت میکند و میتواند مهارتهای فراشناختی او را توسعه دهد. سعی کنید در زمانهای استراحت و بصورت دو الی چند نفره حداقل یک بازی فکری را با کودکتان انجام دهید و با سرگرم کردن او به شیوه بازی، به اهداف خود برای رفع علائم اختلال یادگیری برسید.
داستان بخوانید
قصه درمانی یکی از شیوههای رایج برای رفع اختلالات خواندن و نوشتن در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری است. سعی کنید یک داستان جذاب و متناسب با سلیقه کودکتان انتخاب کنید. با خواندن و یا گوش دادن به داستان، پرسیدن سوال با جزییات و بازگو کردن یا نوشتن داستان میتوانید فرزندتان را درگیر این فعالیت کنید.
بازی گروهی انجام دهید
در گروه های 3 الی 8 نفره و با طراحی یک بازی دسته جمعی سعی کنید فضای مهیجی را مهیا کنید تا کودک بتواند با همسالان خود ارتباط برقرار کند. بازی های گروهی هدفمند، میتواند بصورت بازی فکری، ساخت کاردستی یا بازی های هیجانی و رقابتی برگزار شود. حین بازی گروهی، توجه پایدار و حافظههای فعال و شنیداری و دیداری کودک و همچنین مهارت حل مسئله تقویت میشود.
مطلب مرتبط : 8 استراتژی آموزشی برای افزایش نظم در دانش آموزان ADHD
از موسیقی کمک بگیرید
شما تا میتوانید باید از هر نوع سرگرمی برای آموزش هدفمند به فرزند خود کمک بگیرید. برای آموزش شعر، اعداد، قرآن ... میتوانید از موسیقی و ابزار آلات موسیقی استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای افراد مبتلا به اختلال یادگیری باید بستری جذاب فراهم کنیم تا نهایت همکاری را با ما داشته باشد و یادگیری به یک تفریح و با علاقه صورت گیرد.
با ریاضی بازی کنید
یکی از انواع اختلالات یادگیری، اختلال یادگیری ریاضی است. دانش آموزان مبتلا، در مفاهیم و محاسبات ریاضی بشدت دچار اشتباه میشوند. بهتر است از جنبههای سرگرمی ریاضی، برای آموزش آن استفاده شود. همچنین این بازیها را میتوانید به صورت گروهی و همینچنین رایانهای انجام دهید. معمولا بازیهای رایانهای در عصر حاضر، متقاضیان زیادی دارند.
از فعالیتهای همزمان استفاده کنید
منظور از فعالیت همزمان این است که دو الی چند کار را بطور هم زمان انجام دهید. هدف از انجام این کارها افزایش توجه همزمان است. در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری، توجه همزمان بسیار ضعیف است. با تقویت توجه هم زمان یا تقسیم شده در زمان های استراحت، میتوانید این مهارت را در زمان نیاز، در فرزند خود پرورش دهید. برای مثال از او بخواهید همزمان که کتابهایش را جمع میکند شعری که به تازگی حفظ کرده را، بخواند.
حواس دیگر را درگیر کنید
هر آموزشی اعم از ریاضی یا فارسی، بهتر با بکارگیری حداکثر حواس انجام شود. بویژه استفاده از حواس بینایی و شنوایی بطور همزمان، درصد یادگیری را بطور چشمگیری بالا میبرد. برای مثال اگر قرار است فرزندتان شعری را حفظ کند بهتر است هم شعر را برایش بخوانید، هم از تصاویر مرتبط با متن شعر، برای ماندگاری بهتر آن در حافظه، استفاده کنید.
فیلم بگیرید
سعی کنید حین آموزش دروس، از کارهایتان فیلم بگیرید یا صدایتان را ضبط کنید. برای یک کودک مبتلا به اختلال یادگیری این مفید است که کار خود را بادقت بازنگری کند و با مرور به حفظ دادهها کمک کند. برای کودکان جذاب است که فیلم خود را ببیند و معمولا با دقت آن را دنبال میکنند. پس استفاده از تکنولوژی هم میتواند به بحث یادگیری در کودکان اختلال یادگیری کمک کند.
کاردرمانی و درمان اختلال یادگیری
کاردرمانی با فعالیت در چند حیطه حسی، درکی-حرکتی، شناختی، قصه درمانی و موسیقی درمانی امروزه یکی از شناخته شده ترین درمانهای اختلال یادگیری است. درواقع یک کادرمانگر با ارزیابی اولیه و دورهای به نقاط ضعف این دانش آموزان میپردازد و سعی دارد مهارتهای آنها را تقویت کند تا بتواند با بیشترین بازدهی در کلاس درس حاضر شوند.
همچنین کادرمانی با تشکیل کلاس های گروهی، مهارتهای ارتباطی و اجتماعی این کودکان را رشد میدهد تا با اعتماد بنفس بیشتری در جامعه حضور یابند. وقتی علائم اختلال یادگیری به کمک کادرمانی مهار شود، دیگر رد پایی از سایر اختلالات روانشناختی همچون اضطراب و افسردگی نیز، دیده نمیشود.