درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی | 3 تمرین برای درمان گزگز و بی‌حسی

درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی یک راهکار مؤثر و حرفه‌ای برای کسانی است که با این مشکل روبرو هستند. تمرینات لغزش عصب رادیال، تمرین لغزش عصب مدین و تمرین کاردرمانی لغزش عصب اولنار از جمله روش‌های درمانی این اختلال هستند.

درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی | 3 تمرین برای درمان گزگز و بی‌حسی
درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی | 3 تمرین استثنایی برای گزگز و بی‌حسی

عوامل زیادی وجود دارند که سبب ایجاد درد در دست‌ها و اندام فوقانی می‌گردند؛ اما یکی از شایع‌ترین علت درد در اندام فوقانی، فشرده شدن اعصاب بین ساختارهای گوناگون است. هنگامی که یک عصب بین دو عضله و یا بین عضله و استخوان فشرده شود، دردی از نوع خواب رفتگی، گزگز، مورمور شدن، برق گرفتگی و بی حسی به فرد دست می‌دهد. اگر منشا این درد دیسک گردنی نباشد، با چند تمرین می‌توان درد را از بین برد. در ادامه شما را با  تمرینات درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی آشنا خواهیم کرد.

تمرین کاردرمانی لغزش عصب رادیال؛ درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

عصب رادیال یکی از سه اعصاب مهمی است که به عضلات دست عصب دهی می‌کند. این عصب همچنین حس بخشی از پوست دست و اندام فوقانی را نیز به سمت مغز مخابره می‌کند. هنگامی که عصب رادیال تحت فشار قرار می‌گیرد، عضلاتی که توسط این عصب تغذیه می‌شوند دچار ضعف می‌گردند. درست مانند آن است که شلنگی که به یک درخت آبرسانی می‌کند، تحت فشار قرار گیرد. در این صورت آب کم تری به درخت می‌رسد. علاوه بر ضعیف شدن عضلات، آن بخشی از پوست که حس آن توسط عصب رادیال مخابره می‌شود، دچار خواب رفتگی، گزگز، مور مور شدن و خواب رفتگی می‌شود.

تمرین کاردرمانی لغزش عصب رادیال؛ درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

اگر احساس گزگز در پشت دست داشتید، بخصوص انگشت شست، اشاره و انگشت میانی، آنگاه تمرینات لغزش عصب رادیال برای شما مناسب است. از دیگر علائمی که شما را نیازمند این تمرینات می‌کند؛ ضعف و عدم هماهنگی انگشتان، سختی در صاف کردن آرنج و بی حسی و مور مور شدن در ناحیه ای است که توسط عصب رادیال، عصب دهی می‌شود.  هنگامی که این علائم را داشتید تمرین زیر را ده بار و به آرامی انجام دهید.

  1. صاف بایستید طوری که دست مبتلا در کنار بدن باشد.
  2. شانه سمت مبتلا را تا جایی که امکان دارد پایین باورید.
  3. سعی کنید بازوی خود را در مفصل شانه به سمت داخل بچرخانید و مچ دستتان را نیز خم کنید. هنگامی که مچ دست خود را خم کردید، کف دست شما به سمت سقف خواهد بود.
  4. سر خود را به آرامی به سمت مقابل خم کنید و این پوزیشن را سه تا پنج ثانیه حفظ کنید.
  5. سپس از مرحله چهار به سمت مرحله یک باز گردید تا یک دور کامل تمرین انجام شود.

تمرین کاردرمانی لغزش عصب رادیال؛ درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

تمرین کاردرمانی لغزش عصب مدین

عصب مدین نیز یکی دیگر از اعصاب مهمی است که به اندام فوقانی انسان عصب می‌دهد. عصب مدین نیز مانند عصب رادیال می‌تواند در قسمت‌های مختلفی از دست تحت فشار قرار گیرد و درد، بی حسی، مور مور شدن، گزگز و سوزش را پدید آورد.  اگر احساس بی حسی در کف دست، بخصوص در سمت انگشت شست و اشاره داشتید، تمرین لغزش عصب مدین می‌تواند برای شما مفید باشد. برای انجام تمرینات مربوط به درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. مانند یک فرد بدنساز که فیگور بازو می‌گیرد، در سمت مبتلا این فیگور را بگیرید و به دستانتان نگاه کنید.
  2. سپس سعی کنید تا به آرامی آرنج خود را صاف کنید و مچ دست را نیز به سمت عقب خم کنید. همچنین با باز شدن مشت، انگشتان را تا حد امکان از هم دور کنید.
  3. حال به آرامی سر را به سمت مقابل بچرخانید.
  4. سپس از مرحله سوم به سمت مرحله اول بروید تا یک دور کامل تمرین انجام شود.
  5. این تمرین را ده بار در سمت مبتلا انجام دهید.

تمرین کاردرمانی لغزش عصب مدین | درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

تمرین کاردرمانی لغزش عصب اولنار

عصب اولنار نیز در کنار عصب رادیال و مدین، از مهم‌ترین اعصابی است که به اندام فوقانی انسان عصب دهی می‌کند. هنگامی که عصب اولنار فشرده می‌شود، درد در انگشت کوچک و یک دومِ انگشت حلقه منتشر می‌شود. با تمرین لغزش عصب اولنار می‌توانید به راحتی بر این درد غلبه کنید. برای انجام این تمرین مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. دستتان را از کنار بدن به اندازه 90 درجه خم کنید، طوری که کف دست به سمت زمین باشد.
  2. با انگشت شست و اشاره علامت OK انگلیسی درست کنید.
  3. حال آرنج خود را خم کنید و علامت OK را به پشت گوش خود برسانید. دقت کنید که کف دست در این حالت رو به سقف است.
  4. این حرکت را ده بار تکرار کنید.

تمرین کاردرمانی لغزش عصب اولنار | درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

آیا لغزش اعصاب به تنهایی کافی است؟

بسیاری از بیماران در پی پاسخ این پرسش هستند که آیا با انجام سه تمرین بالا، می‌توان درد، بی حسی، گزگز، مورمور شدن و خواب رفتگی در دست را درمان کرد. در پاسخ باید بگوییم که اگر علت درد به سه عصب بالا مربود شود و دیسک در ناحیه گردن درگیر نباشد، تمرینات بالا می‌تواند درد را به طور کامل از بین ببرد. البته انجام درست این تمرینات یکی از اصلی‌ترین شرایط درمان است.

هنگامی که شما به مرحله انتهایی تمرینات ذکر شده می‌رسید، در آن حالت عصب مربوط در کشیده‌ترین حالت ممکن قرار دارد. در این حالت عصب تنها حرکات مختصری در طول حرکت انجام می‌دهد. بنابراین تمام مراحل انجام این تمرین حساس است و بهتر است برای درست انجام دادن تمرین، به کاردرمانگر خود مراجعه کنید. سپس می‌توانید این تمرین را از کاردرمانگر خود یاد بگیرد و در خانه تکرار کنید.

آیا لغزش اعصاب به تنهایی کافی است؟ | درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

اگر با لغزش عصب خوب نشدیم، چه کنیم؟

دردی که به صورت گز گز، مور مور شدن، خواب رفتگی و سوزش بروز می‌کند، قطعا منشا عصبی دارد. انجام تمرینات بالا باعث لغزش عصب از شانه تا نوک انگشتان می‌شود. اگر تمرینات بالا درد را از بین نبرد و یا حداقل درد را کاهش نداد؛ آنگاه می‌توان به دیسک گردن شک کرد. بهترین راه برای تشخیص علت درد، ارزیابی توسط کاردرمانگر است. کاردرمانگر با تست‌هایی که از شما می‌گیرد، علت درد و محل درد را تشخیص می‌دهد و تمرینات خاص همان علت را به شما ارائه می‌کند.

درمان خواب رفتن دست با کاردرمانی

اعصاب بدن هم حرکت را برای ما ایجاد می‌کنند و هم بخشی از حواس پوست را به سمت مغز مخابره می‌کنند. فشرده شدن عصب نه تنها سبب ضعف عضلات می‌شود، بلکه سبب گزگز، خواب رفتگی و مور مور شدن نیز می‌گردد. با کاردرمانی می‌توانید این مشکلات را به راحتی حل کنید. کاردرمانگر با ارزیابی دقیق و تشخیص علت درد، سعی می‌کند تا با تمریناتی فشار را از روی عصب بردارد. به محض برداشته شدن فشار، درد و حالت گزگز در شما از بین می‌رود و می‌توانید به راحتی به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید.