بورسیت اوله کرانون چیست؟ | علت بورسیت یا درد و تورم پشت آرنج چیست؟

ساختار‌های مختلفی در بدن انسان وجود دارد که هماهنگ با یک دیگر کار می‌کنند و باعث بقای انسان می‌شوند. بعضی از این ساختارها

بورسیت اوله کرانون چیست؟ | علت بورسیت یا درد و تورم پشت آرنج چیست؟
بورسیت اوله کرانون چیست؟ | علت ورمِ آرنج چیست؟

برای اینکه روند درمان یک بیماری با مداخلات کاردرمانی موثر واقع شود، کاردرمانگر سعی می‌کند تا از فرد بیمار، به عنوان یک شخص فعال در طول روند درمان استفاده کند. حال بیمار چگونه می‌تواند در طول روند درمان اکتیو و پویا باشد؟ اگر فرد بیمار سعی کند تا آگاهی خود را نسبت به بیماری افزایش دهد و توضیحات لازم را در اختیار درمانگر قرار دهد، آنگاه حضور و نقش وی در روند درمان پررنگ تر خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با بورسیت اوله کرانون آشنا کنیم. این بیماری به ناحیه آرنج مربوط می‌شود که در ادامه اطلاعات بیشتری درباره آن به دست خواهید آورد. لطفا ما را تاپایان مقاله همراهی کنید.

بورسیت اوله کرانون چیست و در کجا ایجاد می‌شود؟

برای اینکه بورسیت اوله کرانون را به خوبی درک کنید، نیاز است تا اندکی با ساختار بورس و آناتومی ناحیه آرنج آشنا شوید. دقت کنید که ما قصد نداریم که آناتومی ناحیه آرنج را به زبان کاملا علمی برای شما شرح دهیم؛ بلکه هدف ما این است که شما را با زبانی ساده و شیوا نسبت به بورسیت اوله کرانون آشنا کنیم. همان طور که می‌دانید، آرنج یکی از مهم ترین مفصل‌های موجود درد بدن انسان است که امکان حرکات آزادانه برای ساعد را فراهم می‌کند.

یکی از استخوان‌هایی که در تشکیل مفصل آرنج نقش دارد؛ استخوان زند زیرین یا استخوان اولنا است. سر این استخوان حالت تیز دارد و برای اینکه به بافت‌های نرم اطراف آسیب نزند، ساختاری به نام بورس در زیر آن قرار می‌گیرد. در ادامه با مفصل آرنج و بورس آن بیشتر آشنا خواهید شد.

بورسیت اوله کرانون چیست و در کجا ایجاد می‌شود؟

آناتومی بورسیت اوله کرانون به چه شکل است؟

مفصل آرنج از سه استخوان تشکیل شده است. استخوان بازو یا هومروس، استخوانی است که قسمت بالایی مفصل آرنج قرار دارد و دو استخوان زند زبرین و زند زیرین که به ترتیب رادیوس و اولنا نامیده می‌شوند، استخوان‌های قسمت تحتانی مفصل آرنج هستند. با این توضیحات شاید متوجه شده باشید که مفصل آرنج در عمل دو مفصل مجزا است که با نام های رادیوهومرال و اولنوهومرال شناخته شده هستند.

هنگامی که فرد آرنج خود را خم می‌کند، دو مفصل مذکور یک حالت هفتی شکل به خود می‌گیرند که بسیار نوک تیر است. همان طور که قبلا نیز ذکر شد، برای اینکه این حالت تیز استخوان‌های آرنج به بافت‌های اطراف آسیب نزنند، ساختاری به نام بورس در محل تعبیه شده است که گاهی ورم می‌کند و بورسیت اوله کرانون را به وجود می‌آورد.

آناتومی بورسیت اوله کرانون به چه شکل است؟

بورس چیست و چه وظیفه‌ای در بدن دارد؟

بورس یا کیسه سینوویال، کیسه‌ای از جنس فیبروز است که درون آن مایع سینوویال قرار دارد. این کیسه‌ها ممکن است میان استخوان و پوست قرار بگیرند. مانند همین بورسیت اوله کرانون که موضوع بحث ما نیز است. گاهی بورس‌ها میان دو استخوان قرار می‌گیرند و حرکت آن‌ها را نسبت به یکدیگر آسان می‌کنند. همچنین گاهی بورس‌ها میان تاندون و استخوان نیز قرار می‌گیرند، مانند بورس ساب آکرومیال در ناحیه شانه.

حال اگر به هر دلیلی این بورس‌ها دچار التهاب شوند، بورسیت رخ می‌دهد. با این تفاسیر بورسیت اوله کرانون بدین معنی است که بورس قرار گرفته در زیر آرنج دچار تورم شده است که شما آن را مانند یک برجستگی در پشت آرنج لمس می‌کنید و یا حتی می‌بینید.

علت بورسیت اوله کرانون چیست و چرا به آن مبتلا می‌شویم؟

علت بورسیت اوله کرانون چیست و چرا به آن مبتلا می‌شویم؟

به راستی چه اتفاقی می‌افتد که بورس اوله کرانون دچار ورم می‌شود؟ گاهی افراد به کلینیک مراجع می‌کنند و جویای علت ورم در ناحیه آرنج هستند. قبل از اینکه علت بورسیت اوله کرانون را بررسی کنیم، نیاز است این موضوع را بدانید که بورسیت اوله کرانون تا قبل از هفت سالگی در هیچ فردی دیده نمی‌شود، چرا که بورس پس از سن هفت سالگی رشد میکند.

همچنین این بورسیت می‌تواند حاد یا مزمن، عفونی و یا غیر‌عفونی باشد. علت اصلی بورسیت‌های حاد و مزمن، ضربه مستقیم به ناحیه آرنج است. اگر شغل فرد طوری باشد که ضربات تکراری و متعدد به ناحیه آرنج وارد شود، امکان التهاب بورس و بورسیت اوله کرانون وجود دارد. گاهی نیز بورسیت اوله کرانون عفونی است که در این شرایط، ناحیه آرنج گرم و قرمز می‌شود.

علت بورسیت اوله کرانون چیست و چرا به آن مبتلا می‌شویم؟

علائم بورسیت اولکرانون شامل چه چیزهایی است؟

معمولا در معاینه بالینی، ورم و تندرنس در قسمت خلفی آرنج وجود دارد و اغلب بورس بزرگ و قابل لمس است. لذا کاردرمانگر یا پزشک سعی می‌کند تا با لمس به علائم بیماری پی ببرد. اگر چه در این بیماری مفصل آرنج درگیر نمی‌شود (علت آن است که بورس با مفصل ارتباط سینوویال ندارد)، اما دامنه حرکتی آرنج ممکن است که محدود شود.

به بیان دیگر، هنگامی که فرد می‌خواهد آرنج خود را خم کند، متوجه می‌شود که نمی‌تواند این حرکت را به اندازه دست سالم خود پیش ببرد و به اصطلاح دامنه فلکشن وی محدود شده است. گاهی نیز پزشک به عفونی بودن بورسیت شک می‌کند و سعی می‌کند تا مایع سینوویال را از بورس خارج کند و برای آزمایش به آزمایشگاه بفرستد. در آزمایشگاه به کمک رنگ آمیزی گرم، عفونی یا غیر‌عفونی بودن بورسیت تشخیص داده می‌شود. در صورت عفونی بودن بورس، باید بورس را درناژ یا به اصطلاح تخلیه کرد. پزشک نیز با توجه به جواب آزمایش و نوع عفونت، آنتی بیوتیک خاصی تجویز می‌کند.

درمان بورسیت اوله کرانون با چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

درمان بورسیت اوله کرانون به عفونی یا غیر‌عفونی بودن این بورسیت بستگی دارد. اگر بورسیت اوله کرانون غیر‌عفونی باشد، کاردرمانی اقدامات جالبی در درمان آن می تواند انجام دهد. کاردرمانی با استفاده از بانداژ فشاری، استفاده از یخ و پد نرم سعی می کند تا بورسیت را تا حد ممکن کنترل کند و التهاب را به حداقل برساند.

درمان بورسیت اوله کرانون با چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

همچنین کاردرمانگر با تحلیل شغل و فعالیت های روزمره فرد می تواند مشاوره های لازم را در اختیار فرد قرار دهد تا التهاب عود نکند. اما اگر به هر دلیلی بورسیت اوله کرانون عفونی باشد، باید درناژ توسط پزشک انجام شود.

پیشگیری از بورسیت اوله کرانون؛ چگونه از ابتلا به بورسیت جلوگیری کنیم؟

همان طور که تا این جای موضوع متوجه شدید، بورسیت اوله کرانون به دو نوع عفونی و تروماتیک تقسیم می‌شود. برای پیشگیری از بورسیت تورماتیک، باید سعی کنید تا از آرنج خود محافظت کنید و اجازه ندهید تا ضربات متعدد به آن ناحیه وارد شود. همچنین در هنگام کار و یا فعالیت های ورزشی سعی کنید تا به نوعی از مفصل آرنج خود حمایت و حفاظت کنید. اگر ایمنی در کار و ورزش را رعایت کنید، بعید است که به بورسیت تروماتیک اوله کرانون دچار شوید.

پیشگیری از بورسیت اوله کرانون؛ چگونه از ابتلا به بورسیت جلوگیری کنیم؟

رهایی از بورسیت اوله کرانون؛ درمان قطعی و همیشگی

تا به اینجا حتما متوجه شده‌اید که بورسیت اوله کرانون در مقایسه با سایر بیماری‌های اندام فوقانی، یک بیماری ساده است و خطر چندانی را برای فرد ایجاد نمی‌کند. با این حال، اگر ورم و برآمدگی در ناحیه آرنج مشاهده کردید، هرچه سریع‌تر برای مراجعه به پزشک اقدام کنید و از عفونی و یا غیر‌عفونی بودن بورسیت مطلع شوید. سپس سعی کنید از خدمات کاردرمانی استفاده کنید و مشاوره‌های لازم را از یک کاردرمانگر حرفه‌ای دریافت کنید. اگر تمام این مسائل را به درستی انجام دهید، خطری سلامتی شما را تهدید نخواهد کرد.