هزینه و تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی چقدر است؟

هزینه و تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی به عوامل مختلفی چون نوع بیماری، مدت زمان دریافت خدمات، نوع خدمات دریافتی و محل سکونت شما دارد.

هزینه و تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی چقدر است؟
هزینه و تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی چقدر است؟

همان طور که می‌دانید، تعداد جلسات کاردرمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. ما قصد داریم تا این عوامل را بررسی کنیم و به یک نتیجه کلی برسیم. یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده تعداد جلسات کاردرمانی، حیطه‌ای از کاردرمانی است که از مداخلات آن استفاده می‌کنید. همان طور که اشاره شد کاردرمانی یک رشته جامع است و مداخلات متنوعی برای طیف گسترده‌ای از افراد دارد. دراین بین افرد زیادی هستند که تمایل دارند تا از حدود هزینه کاردرمانی ازاطلاع یابند.

مشاوره رایگان خدمات کاردرمانی در منزل

کاردرمانی بهترین شیوه برای درمان دردهای فیزیکی و جسمانی است. کاردرمانگران در کاردرمانی دات اینفو مطابق با نیاز هر بیمار، بهترین برنامه درمانی را ارائه می‌کنند. چنانچه خود و یا نزدیکانتان به خدمات کاردرمانی در منزل نیاز دارید، برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر تماس بگیرید. 

برای اینکه با حیطه‌های مختلف کاردرمانی آشنا شوید می‌توانید مقاله ما با عنوان حیطه‌های مختلف کاردرمانی را مطالعه کنید. از دیگر عواملِ مهمِ تعیین کننده جلسات، شدت درگیری است. بدیهی است که هر چقدر شدت درگیری در مُراجع بیشتر باشد، تعداد جلسات بیشتری برای مداخله نیاز است و هزینه جلسات کاردرمانی نیز بر این اساس تعیین می‌شود. در ادامه بیشتر به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.

هزینه و تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی چقدر است؟

تعداد جلسات کاردرمانی نورولوژی چقدر است؟

طیف گسترده‌ای از بیماری‌های نورولوژیک وجود دارد که نیازمند خدمات کاردرمانی است. از بیماران سکته مغزی گرفته تا بیماران ضایعه نخاعی، همگی به مداخلات کاردرمانی نیاز دارند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که، روند توانبخشی در بیماران نورولوژیک، یک روند بلند مدت است. لذا امکان دارد فرد تا سال‌های متمادی به خدمات کاردرمانی نیاز داشته باشد. گاهی نیز شدت بیماری آنقدر خفیف است که با چند جلسه مشکل بیمار رفع می‌شود.

به طور کلی تعداد جلسات کاردرمانی مورد نیاز برای بیماری‌های نورولوژیک کمتر از 20 جلسه نیست. برای اینکه دقیق‌تر از تعداد جلسات مورد نیاز و هزینه جلسات کاردرمانی اطلاع یابید، می‌توانید به کاردرمانگر خود مراجعه کنید.

تعداد جلسات کاردرمانی نورولوژی چقدر است؟

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی ذهنی چقدر است؟

حیطه کاردرمانی ذهنی، همانند حیطه نورولوژی، به تعداد جلسات بالایی نیازمند است تا مشکل مراجع رفع شود. اما آنچه در این حیطه در تعیین تعداد جلسات موثرتر است، شدت درگیری بیمار است. به عنوان مثال یک کودک ناتوان ذهنی (Mental Retard)، تا پایان عمر خود به مداخلات کاردرمانی نیازمند است. در نقطه مقابل، کودکی که اختلال یادگیری (Learning Disorder) دارد، با مراجعه زودهنگام به کاردرمانی، می‌تواند خیلی سریع‌تر نتیجه بگیرد. بنابراین دو عاملِ نوع بیماری و شدت آن، تعداد جلسات کاردرمانی را مشخص می‌کند.

این نکته را به یاد داشته باشید که مداخلات توانبخشی، پروسه‌ای بلند مدت است و با چند جلسه مداخله، آن هم به صورت نامنظم، نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد.

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی ذهنی چقدر است؟ | تعداد جلسات کاردرمانی

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی ارتوپدی چقدر است؟

در این حیطه از کاردرمانی، می‌توان ادعا نمود که نتایج درمانی زودتر از حیطه‌های دیگر ظهور خواهد کرد. در حیطه ارتوپدی برخلاف سایر حیطه‌ها، طی 10 تا 15 جلسه نتایج درمانی آشکار می‌شود. البته گاهی شدت ضایعه آنقدر زیاد است که با 10 جلسه نمی‌توان اختلال را کاملا برطرف کرد. به عنوان مثال، در پارگی تاندون که عمل جراحی نیز صورت گرفته باشد؛ برای به دست آوردنِ حرکات در دامنه طبیعی، بسته به نوع عمل و شدت درگیری، تعداد جلسات کاردرمانی متفاوت خواهد بود. با تمام این تفاسیر، تعداد جلسات کاردرمانی در حیطه ارتوپدی کمتر از سایر حیطه‌های این رشته است.

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی فلج مغزی چقدر است؟

فلج مغزی یا سربرال پالزی، مشکلی است که سیستم اعصاب مرکزی کودکان را درگیر می‌کند. فلج مغزی درجات مختلفی دارد. بسته به اینکه شدت ضایعه در این کودکان تا چه میزان باشد، تعداد جلسات کاردرمانی نیز متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی این دسته از افراد نیازمند خدمات طولانی مدت هستند.

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاردرمانی فلج مغزی چقدر است؟ | تعداد جلسات کاردرمانی

علت طولانی بودن روند مداخلات کاردرمانی در کودکان فلج مغزی این است که این کودکان در حال رشد هستند و هم زمان با تکامل سیستم عصبی مرکزی، نیازمند دریافت مداخلات کاردرمانی‌اند، تا بتوانند به حداکثر استقلال دست یابند. آنچه که اهمیت دارد، این است که با روند توانبخشی طولانی، وضعیتِ کودک باگذر زمان بهتر می‌شود و حق زندگی وی پایمال نخواهد شد.

هزینه جلسات کاردرمانی چقدر است؟

همان طور که ملاحظه فرمودید، استفاده از خدمات کاردرمانی یک پروسه بلندمدت است. گاهی فرد نیاز دارد تا پایان عمر نیز از خدمات کاردرمانی استفاده کند. همین مسئله باعث شده است تا هزینه جلسات کاردرمانی به یک چالش جدی برای خانواده‌ها تبدیل شود. برای آگاهی از تعرفه جلسات کاردرمانی باید به سایت انجمن این رشته مراجعه کنید، چراکه تعرفه‌ها در گذر زمان دستخوش تغییرات می‌شود. تعرفه جلسات کاردرمانی نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

هزینه جلسات کاردرمانی چقدر است؟

  • نوع مرکز کاردرمانی

شما برای دریافت مداخلات کاردرمانی می‌توانید از مراکز خصوصی یا دولتی استفاده کنید. تعرفه مراکز دولتی بسیار کم‌تر از مراکز خصوصی است. همچنین دریافت خدمات هوم ویزیت نیز تعرفه جداگانه‌ای دارد. شما با توجه به وضعیت مالی خود می‌توانید یکی از مراکز دولتی یا خصوصی را برای دریافت خدمات برگزینید.

  • میزان تخصص درمانگر

همان طور که می‌دانید، امکان تحصیل در رشته کاردرمانی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. بدیهی است که تعرفه و هزینه جلسات کاردرمانی برای این سه گروه از افراد نیز متفاوت است. هر چند گاها این تفاوت لحاظ نمی‌شود، اما می‌توانیم بگوییم که فرق زیادی بین این تعرفه‌ها نیست.

میزان تخصص درمانگر | تعداد جلسات کاردرمانی

  • حیطه مداخلات

گاهی نیز تعرفه و هزینه جلسات کاردرمانی در حیطه‌های مختلف آن متفاوت است. با توجه به اینکه شما از چه نوع مداخله و در کدام حیطه از مداخلات کاردرمانی استفاده می‌کنید، میزان تعرفه، اندکی متفاوت خواهد بود.

جلسات کاردرمانی را تا کجا ادامه دهم؟

با خواندن این مقاله، تا حدودی با میزان تعرفه و تعداد جلسات مورد نیاز برای مداخلات کاردرمانی آشنا شدید. حال به خوبی می‌دانید که روند توانبخشی یک پروسه طولانی است و باید با حوصله این روند را طی کنید. از طرف دیگر میزان هزینه‌ها می‌تواند برای شما چالش برانگیز باشد. اگر تصمیم دارید تا از مداخلات کاردرمانی در جهت کسب بهبودی و استقلال استفاده کنید، اکیدا به شما توصیه می‌کنیم که جلسات کاردرمانی را به طور منظم پیگیری و درباره این موضوع با درمانگر خود مشورت کنید. امیدواریم که از خواندن این مقاله بهره کافی را برده باشید.