شرایط تاسیس کلینیک کاردرمانی چیست؟
تاسیس کلینیک کاردرمانی، برای ارائه خدمات ویژه به بیمارانی که با مشکلات عدیده مواجهاند، از جمله دغدغههای بسیاری از فارغالتحصیلان این رشته میباشد.
رشته کاردرمانی یکی از رشتههای توانبخشی بوده که در سراسر کشور تنها چند دانشگاه محدود این رشته را تدریس میکنند. فردی که قصد تاسیس کلینیک کاردرمانی دارد، باید حداقل دارای مدرک کارشناسی در رشته کاردرمانی بوده و به میزان مشخصی در شهرهای مختلف، تجربه کار تماموقت در این رشته را داشته باشد. بر اساس تصمیمهای اخذ شده از مراتب بالا، برای شهر تهران حداقل میزان سابقه کار 5 سال و برای سایر شهرهای کشور حداقل 3 سال در نظر گرفته شده است. نکته قابل توجه در این زمینه این است که مدت خدمت نظام وظیفه عمومی، خدمت طرح نیروی انسانی و سایر تعهدات قانونی به عنوان سابقه کار برای افراد به حساب میآیند.
کاردرمانی سعی دارد به طور کلینگر به مشکلات و اختلالات افراد نگاه کرده و بر اساس فعالیتهای زندگی آنها به حل مشکلات آنها بپردازد. متقاضیان تحصیل در این رشته میتوانند از مقطع کارشناسی شروع کرده و تا مقطع دکتری تحصیلات خود را ادامه دهند. طیف مراجعان کاردرمانی از نوزادان تا بزرگسالان را دربرگرفته و مشکلات ذهنی، روانی و جسمانی را شامل میشود. از جمله اختلالاتی که کاردرمانی برای درمان آنها تلاش میکند، میتوان به اوتیسم، ADHD، سکته مغزی، ام اس، آسیبهای عضلات و تاندونها و... اشاره کرد.
آیا میزان سابقه کار مورد نیاز برای مقاطع مختلف یکسان است؟
خیر. افرادی که مدرک کاردرمانی در مقطع ارشد و دکتری دارند به میزان سابقه کار کمتری برای تاسیس کلینیک کاردرمانی نیاز خواهند داشت. برای دارندگان مدرک کاردرمانی در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر تا دو سال و نیم و مدرک کاردرمانی در مقطع دکتری حداکثر تا سه سال، سابقه کار بر اساس گواهی دانشگاه محل تحصیل محسوب میشود.
میزان سابقه کار مورد نیاز برای خانواده شهدا و جانبازان به چه صورت است؟
شرایط تاسیس کلینیک کاردرمانی برای خانواده شهدا و جانبازان بر اساس درصد جانبازی و یا مدت زمان شرکت در جبهه به میزان سابقه کار متفاوتی نیاز خواهند داشت. در پایین میزان سابقه کار مورد نیاز برای هرکدام را نام بردهایم.
- فرزند و همسر شهدا، جانبازان بالای 50 درصد، فرزند و همسر جانباز بالای 50 درصد به هیچگونه سابقه کاری برای تاسیس کلینیک کاردرمانی نیاز ندارند.
- جانبازان 25 تا 50 درصد بر اساس هر درصد جانبازی 24 روز از خدمات معافیت دارند.
- رزمندگان و آزادگان به ازای هر سال برای آنها 24 ماه سابقه کار حساب میشود.
برای اخذ مجوز تاسیس کلینیک کاردرمانی به چه مدارکی نیاز داریم؟
افرادی که شرایط لازم برای تاسیس کلینیک کاردرمانی را دارند، میتوانند به سایت parvaneh.irimc.org مراجعه کرده و نسبت به آپلود مدارک خود اقدام نمایند. مدارکی که باید ابتدا اسکن کرده و سپس در این سایت بارگذاری کنید شامل موارد زیر است.
- اسکن مدارک تحصیلی دانشگاهی
- اسکن گواهی انجام طرح خدمت انسانی یا خدمت عمومی یا معافیت از آن
- اسکن گواهی عدم سوء پیشینه
- اسکن گواهی معتبر در زمینه اشتغال به کار کاردرمانی به منظور احراز سابقه کار
- اسکن شناسنامه
- اسکن کارت ملی
- اسکن عکس سه در چهار
ساختمان کلینیک کاردرمانی برای اخذ مجوز باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
برای تاسیس کلینیک کاردرمانی قبل از هرچیزی به یک ساختمان نیاز دارید که برای اخذ مجوز، باید شرایط خاصی داشته باشد. ساختمان کلینیک باید حداقل 40 متر مربع فضا داشته و دارای برخی تجیزات و تستهای مخصوص نیز باشد. ساختمان باید علاوه بر اتاق درمان، پذیرش، بایگانی و سرویس بهداشتی نیز داشته باشد. در ادامه برخی از تجهیزات و تستهای ضروری برای اخذ مجوز کلینیک کاردرمانی را نام میبریم.
تجهیزات
- تخته تعادل
- نردبان خوابیده و ایستاده
- توپ
- میز استندینگ cp
- رول
- وسایل کمک آموزشی
- بازیهای فکری
- آینه قدی
تستهای مخصوص
- پردوپگ بورد
- اوزرتسکی
- تستهای ادراکی و حرکتی
- میلواکی
سایر نکاتی که باید در مورد تاسیس کلینیک کاردرمانی بدانیم
1. هر فردی که شرایط اخذ مجوز تاسیس کلینیک کاردرمانی را داشته باشد، فقط اجازه تاسیس یک کلینیک را خواهد داشت.
2. نظارت بر چگونگی فعالیت در کلینیکهای کاردرمانی بر عهده دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی مربوطه میباشد.
3. فردی که کلینیک کاردرمانی را تاسیس کرده است، باید 3 ماه قبل از تعطیل کردن دفتر خود دانشگاه یا دانشکده ناظر را در جریان امر قرار دهد.
4. کلینیکهای کاردرمانی در صورتی که با حضور و مسئولیت پزشک اداره شوند، نیازی به ارجاع بیمار توسط پزشک نداشته و میتوانند مراجع را پذیرش کنند.
هزینه تاسیس کلینیک کاردرمانی چقدر است؟
پاسخ دادن به این سوال کار بسیار سختی بوده و نمیتوان مقدار مشخصی را برای آن در نظر گرفت. زیرا سرمایه اولیه لازم برای تاسیس کلینیک کاردرمانی کاملا به فرد تاسیس کننده بستگی دارد. به طور مثال فردی قصد دارد ساختمان بزرگی را اجاره کرده و اتاقهای درمان بزرگی داشته باشد. همچنین اگر وسایل و تجهیزات بیشتر و با کیفیتتر خریداری شود، هزینههای تاسیس کلینیک بیشتر خواهد بود. بنابراین اگر قصد تاسیس کلینیک بزرگتر و با تجهیزات بیشتری داشته باشید، به سرمایه بیشتری برای این کار نیاز خواهید داشت.