معرفی کاردرمانی

کنکور ارشد کاردرمانی | هر آنچه که باید درباره ارشد کاردرمانی بدانید

کنکور ارشد کاردرمانی | هر آنچه که باید درباره ارشد کاردرمانی...

کاردرمانی یکی از رشته‌های توانبخشی است که مداخلات بسیاری برای بیماران جسمی و روانپزشکی...

انواع حس در انسان | انسان دارای چند نوع حس است؟

انواع حس در انسان | انسان دارای چند نوع حس است؟

انسان به کمک حواس خود محیط اطراف را درک می‌کند. حس لامسه، شنوایی، بینایی، چشایی...

نقش کاردرمانی در NICU چیست؟ | مداخلات کاردرمانی برای نوزادان نارس

نقش کاردرمانی در NICU چیست؟ | مداخلات کاردرمانی برای نوزادان...

کاردرمانی در NICU یا بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان به هوشیاری، وضعیت عضلات، هماهنگی...

معرفی 10 سایت برتر و معتبر در زمینه کاردرمانی

معرفی 10 سایت برتر و معتبر در زمینه کاردرمانی

برای کمک به شما در یافتن منابع موثق و معتبر در زمینه کاردرمانی، اینترنت را جست‌وجو...

بار مراقبتی چیست؟ | کاردرمانی چگونه می‌تواند به مراقبین بیماران کمک کند؟

بار مراقبتی چیست؟ | کاردرمانی چگونه می‌تواند به مراقبین...

بسیاری از افراد به علت ناتوانی و نداشتن استقلال کافی، به مراقب نیاز دارند. مراقبت...

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی | کاردرمانی بهتر است یا فیزیوتراپی؟

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی | کاردرمانی بهتر است یا فیزیوتراپی؟

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که کاردرمانی و فیزیوتراپی مشابه یکدیگرند. اگرچه کاردرمانی...

کاردرمانگر کیست؟ | یک کاردرمانگر خوب چه خصوصیاتی دارد؟

کاردرمانگر کیست؟ | یک کاردرمانگر خوب چه خصوصیاتی دارد؟

کاردرمانگر فردی است که در رشته کاردرمانی تحصیل کرده و به عنوان یک متخصص، خدمات کاردرمانی...

معرفی ابزار‌های کاردرمانی | در هر کلینیک کاردرمانی چه تجهیزاتی نیاز است؟

معرفی ابزار‌های کاردرمانی | در هر کلینیک کاردرمانی چه تجهیزاتی...

کلینیک‌های کاردرمانی می‌توانند در تمام حیطه‌های کاردرمانی یا فقط در یک حیطه، مشغول...

اصطلاحات رایج در کاردرمانی | آشنایی با 10 مورد از اصطلاحات رایج کاردرمانی

اصطلاحات رایج در کاردرمانی | آشنایی با 10 مورد از اصطلاحات...

اگر تا به حال به کاردرمانی مراجعه کرده باشید، شاید اصطلاحاتی از جمله کار (Occupation)،...

مراکز دریافت خدمات کاردرمانی | خدمات کاردرمانی را از کجا دریافت کنیم؟

مراکز دریافت خدمات کاردرمانی | خدمات کاردرمانی را از کجا...

کاردرمانی(Occupational Therapy) یکی از رشته‌های توانبخشی است و در دو حوزه‌ی اصلی...

سختی‌های کاردرمانی به عنوان شغل | چالش‌هایی کاردرمانگران

سختی‌های کاردرمانی به عنوان شغل | چالش‌هایی کاردرمانگران

مهم ترین مشکل کاردرمانی از نظر درمانگران، ناشناخته بودن آن، در بین عامه مردم است....

کاردرمانی در سالمندان | آیا سالمندی مساوی با از کارافتادگیست؟

کاردرمانی در سالمندان | آیا سالمندی مساوی با از کارافتادگیست؟

امروزه با بالا رفتن میانگین سن افراد جامعه، سالمندان، شمار زیادی از جمعیت جامعه...

ارتباط کاردرمانی با پزشکی چیست؟ | تعامل کاردرمانی با سایر رشته‌های پزشکی

ارتباط کاردرمانی با پزشکی چیست؟ | تعامل کاردرمانی با سایر...

در رشته‌های علوم پزشکی، تخصص‌ها و رشته‌های زیادی وجود دارد. شاید بتوان هدف و فلسفه...

ماساژ درمانی چیست؟ | صفر تا صد ماساژ سوئدی و فواید آن

ماساژ درمانی چیست؟ | صفر تا صد ماساژ سوئدی و فواید آن

شاید تا کنون تصور می‌کردید که ماساژ تنها جنبه آرامشی دارد؛ اما در این مطلب قرار...

فلسفه کاردرمانی چیست؟ | دلایل به وجود آمدن رشته کاردرمانی

فلسفه کاردرمانی چیست؟ | دلایل به وجود آمدن رشته کاردرمانی

کاردرمانی استفاده از فعالیت‌های هدفمند (Occupation) جهت کسب حداکثر استقلال در زندگی...

نقش کاردرمانی در سوختگی | تاثیر شگفت انگیز کاردرمانی بر کاهش عوارض سوختگی

نقش کاردرمانی در سوختگی | تاثیر شگفت انگیز کاردرمانی بر...

کاردرمانی به عنوان یکی از رشته‌های توانبخشی، نقش ویژه‌ای در کمک به افراد دچار سوختگی...

طبق تعریف فدراسیون جهانی کاردرمانگران (WFOT)، کاردرمانی عبارت است از: "یک حرفه سلامت محور که به ارتقای سلامت، توانایی و رفاه از طریق کار (Occupation) مربوط می‌شود." هدف اولیه کاردرمانی، توانمندسازی افراد برای مشارکت در فعالیت‌های روزمره است. 


جایگاه کاردرمانی در علوم توانبخشی


توانبخشی (Rehabilitation)، اصطلاحا به علومی اطلاق می‌شود که سعی دارد تا توانایی‌های از دست رفته را به فرد بازگرداند و حداکثر استقلال را برای وی بوجود بیاورد. در دانشگاه‌های علوم پزشکی، معمولا دانشکده توانبخشی نیز وجود دارد. در دانشکده توانبخشی، رشته‌های کاردرمانی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی و گفتاردرمانی تدریس می‌شود.


جایگاه کاردرمانی در علوم توانبخشی


تمام رشته‌های نام برده، همانگونه که در تعریف توانبخشی اشاره شد، سعی دارند تا به نوعی توانایی‌های از دست رفته را به بیمار بازگردانند. به عنوان مثال، پس وقوع یک عیب انکساری در چشم، بینایی سنج یا اپتومتریست سعی می‌کند تا با معاینه چشم و تجویز عینک مناسب، تا حد امکان قدرت بینایی را به فرد بازگرداند.



کاردرمانی نیز سعی می‌کند تا رفاه و زندگی مستقلانه را به فرد بیمار هدیه کند. کاردرمانی مداخلات خود را در بخش‌های  متنوعی انجام می‌دهد که برای آشنایی با این زمینه‌ها، می‌توانید مقاله ما با عنوان حیطه‌های مختلف کاردرمانی را مطالعه کنید.



با این مقدمه، اکنون بهتر از گذشته اهمیت رشته‌های توانبخشی را درخواهید یافت و در صورت لزوم نیز به راحتی خواهید توانست تا از خدمات این رشته‌ها بهرمند شوید. در ادامه سعی می‌کنیم تا جنبه‌های مختلف کاردرمانی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و بهتر و کامل‌تر به معرفی کاردرمانی خواهیم پرداخت.


جایگاه کاردرمانی در علوم توانبخشی


معرفی کاردرمانی به عنوان یک تخصص


همان گونه که اشاره شد، کاردرمانی یکی از رشته‌های علوم توانبخشی است. هر فرد بعد از چهار سال تحصیل در این رشته، می‌تواند به عنوان کارشناس در این حیطه به فعالیت بپردازد. هر چند امروزه امکان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز در کاردرمانی فراهم است. سوالی که مطرح می‌شود این است که کاردرمانگران در چه زمینه‌هایی تخصص دارند؟


برای درک بهتر این موضوع و یافتن پاسخ مناسب برای آن، باید به کوریکولوم رشته کاردرمانی رجوع کنید. امام به طور خلاصه، کاردرمانگران واحد‌هایی را در زمینه آناتومی و کینزیولوژی و همچنین دروس مرتبط به جسم انسان را مطالعه می‌کنند. از طرف دیگر، واحد‌هایی را نیز در زمینه روان و مشکلات روانپزشکی نیز پاس می‌کنند.


معرفی کاردرمانی به عنوان یک تخصص



بنابراین وقتی می‌گوییم که فردی کارشناس کاردرمانی است، به این معنی است که وی دانش لازم و کافی در زمینه جسم و روان انسان دارد و مداخلات گوناگونی نیز در این زمینه می‌تواند برای افراد نیازمند انجام دهد. از سویی دیگر، کاردرمانی سعی می‌کند تا از فعالیت‌های هدفمند برای درمان فرد استفاده کند، از این جهت واحدهایی نیز درباره آنالیز فعالیت به دانشجویان کاردرمانی یاد داده می‌شود.



در انتها، فردی که متخصص رشته کاردرمانی است، با دانشی در زمینه جسم، روان و فعایت‌های هدفمند فارق التحصیل می‌شود و از علم خود در جهت بازگرداندن توانایی‌های از دست رفته به بیمار، استفاده می‌کند. 


معرفی روند مداخلات کاردرمانی


شاید برای شما سوال باشد که با رجوع به کلینیک‌های کاردرمانی، یک فرد متخصص کاردرمانی چگونه مداخلات خود را اعمال می‌کند. برای درک بهتر این موضوع، ما به طور خلاصه روند مداخلات کاردرمانی را در ادامه برای شما شرح خواهیم داد. در ابتدا، با وقوع یک بیماری یا ناتوانی، شما مجاب به استفاده از خدمات کاردرمانی می‌شوید. همین امر مستلزم آشنایی کامل با کاردرمانی است.


معرفی روند مداخلات کاردرمانی



بعد از رجوع به کلینیک کاردرمانی، در جلسه اول، کاردرمانگر سعی می‌کند تا شما را ارزیابی کند. ارزیابی در کاردرمانی هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی صورت می‌گیرد. بعد از پایان یافتن ارزیابی که گاها چند جلسه به طول می‌انجامد، کاردرمانگر برنامه درمانی خود را می‌چیند و سعی می‌کند تا به کمک فعالیت‌های معنادار و هدفمند برای فرد بیمار، در جهت بهبودی فرد گام بردارد.



در بسیاری از موارد، در کنار ارزیابی اولیه، کاردرمانگر از شما می‌خواهد تا فرم‌هایی را نیز پر کنید. پر کردن فرم‌های ارزیابی مختلف، شناخت دقیق‌تری را برای کاردرمانگر ایجاد می‌کند و این امکان را برای وی پدید می‌آورد تا برنامه درمانی منظم و دقیق تری بچیند. برای آشنایی کامل‌تر با مداخلات کاردرمانی، می‌توانید مقاله چارچوب مداخلات کاردرمانی را مطالعه بفرمایید. در این چارچوب صفر تا صد روند مداخلات کاردرمانی را مورد بحث قرار داده‌ایم و به‌خوبی به معرفی کاردرمانی پرداخته‌ایم.


معرفی روند مداخلات کاردرمانی


معرفی خدمات کاردرمانی


خدمات کاردرمانی را از کجا دریافت کنیم؟ شاید سوال مطرح شده، سوال بسیاری از شما عزیزان نیز باشد. خوشبختانه خدمات کاردرمانی به راحتی و در محیط‌های گوناگونی در دسترس همه افراد جامعه است. بسته به این که مشکل بیمار چه باشد و توانایی‌های وی تا چه حدی تحت تاثیر آسیب قرار گرفته باشد، شما می‌توانید یک مرکز مناسب را برای دریافت خدمات کاردرمانی انتخاب کنید.


در جهت معرفی خدمات کاردرمانی، می‌توان به طور کلی ادعا کرد که هر آسیب یا بیماری‌ای که فرد را از انجام اعمال روزمره وی بازدارد؛ کاردرمانی نیز مداخلات مخصوص به آن بیماری را دارد. همان گونه که پیشتر اشاره کردیم، کاردرمانی در هر دو حیطه جسم و روان انسان فعال است و به افراد نیازمند در این زمینه کمک می‌کند.


معرفی خدمات کاردرمانی



یکی از مزیت‌های رشته کاردرمانی، تنوع خدمات آن است. شما می‌توانید خدمات کاردرمانی را در کیلینک، بیمارستان، خانه و یا حتی به صورت آنلاین دریافت کنید. حال به خوبی با تنوع مراکز دریافت خدمات کاردرمانی آشنا شده‌اید و در صورت نیاز می‌توانید یکی از بهترین شیوه‌ها را انتخاب کنید.



معرفی ارتباط کاردرمانی با سایر رشته‌ها


تجربه ثابت کرده است که همیشه کار گروهی بهتر از کار انفرادی جوابگو است. این قضیه در روند درمان بیماران نیز صادق است. کاردرمانگران با افراد متخصص در دیگر زمینه‌های علوم پزشکی در ارتباط هستند و همیشه سعی دارند تا با این ارتباط، بهترین برنامه درمانی را برای بیماران اجرا کنند. به عنوان مثال، ارتباط کاردرمانی با رشته گفتاردرمانی بسیار زیاد و سازنده است. بسیاری از مراجعه کنندگان به کاردرمانی، مشکلات گفتاری نیز دارند، مانند افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند.


معرفی ارتباط کاردرمانی با سایر رشته‌ها


از اینرو فرد بیمار در کنار کاردرمانی باید از مداخلات گفتاردرمانی نیز بهره‌مند شود. ارتباط کاردرمانگر و گفتاردرمانگر، بهترین نتیجه درمانی را برای فرد بیمار به همراه خواهد داشت. البته این ارتباط بین رشته‌ای فقط محدود به گفتار درمانی نمی‌شود. با مطالعه مقاله کار گروهی در کاردرمانی می‌توانید عمیق‌تر و بهتر به ارتباط میان کاردرمانی و سایر تخصص‌های پزشکی پی‌ببرید.


معرفی کاردرمانی به عنوان شغل آینده


شاید شما که اکنون در حال مطالعه این مقاله هستید، در پی یافتن شغل مورد علاقه خود باشید و درصدد هستید تا دریابید که آیا کاردرمانی برای شما شغل مناسبی است یا خیر؟ برای اینکه در حرفه‌ای مشغول به کار شوید، شرط اول علاقه است. ما با معرفی جنبه‌های مختلف کاردرمانی سعی کردیم تا بیشتر و کامل‌تر این رشته را به شما بشناسانیم.


معرفی کاردرمانی به عنوان شغل آینده


حال شما با رجوع به علایق خود می‌توانید دریابید که آیا کاردرمانی شغل مناسبی برای شما خواهد بود یا خیر؟ برای پاسخ بهتر و دقیق‌تر، به شما توصیه می‌کنیم تا مقاله ما با عنوان بازار کار شغل کاردرمانی را مطالعه بفرمایید. در آن مقاله ما به طور کامل جنبه‌های مختلف بازارِ کارِ کاردرمانی را برای شما بیان کرده‌ایم.


فوایدِ شناخت و معرفی کاردرمانی


معرفی کاردرمانی بدون شک یکی از وظایف کاردرمانگران و دانشجویان این رشته است. دانشجویان کاردرمانی و کاردرمانگران به‌خوبی می‌دانند که مداخلات کاردرمانی تا چه حدی می‌تواند به بهبود بیماران کمک کند. حال تصور کنید فردی که با بیماری دست و پنجه نرم می‌کند، نمی‌داند که کاردرمانی چه تاثیر شگرفی در روند بهبودی او خواهد داشت. بدون شک با این پیش فرض، فرد از پیشرفت‌های بسیاری بازخواهد ماند.


فوایدِ شناخت و معرفی کاردرمانی



بنابراین دانشجویان و متخصصان کاردرمانی باید همواره سعی کنند تا خدمات رشته خود را به افراد جامعه معرفی کنند. در نقطه مقابل، شناخت کاردرمانی به عنوان یکی از رشته‌های توانبخشی نیز ضروری است.



افراد جامعه با شناخت کاردرمانی و مداخلات آن، می‌توانند در صورت لزوم از خدمات این رشته بهره‌مند شوند. بنابراین یکی از وظایف عموم افراد جامعه، شناخت تخصص‌های مختلف پزشکی است. در واقع با شناخت این رشته‌ها، نه تنها در صورت نیاز می‌توانید از خدمات آن‌ها بهره ببرید، بلکه همواره قادر خواهید بود تا دانشِ سلامتیِ پزشکی خود را به روز نگه دارید.